Υγιεινό ρυζόγαλο χωρίς ρύζι!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/3 φλιτζανιού ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη βρώμη, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Βάζετε σε σε μπολάκια και σερβίρετε το γλυκό με τριμμένη κανέλα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr