Λαλαγγίτες

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Δύο φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις λαλαγγίτες μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.

Τις σερβίρουμε με μέλι ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr