Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μέλι για το σερβίρισμα
Μπανάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
Τελειώνουμε γαρνίροντας τις βάφλες με ψιλοκομμένη μπανάνα και μέλι.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr