Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την κρέμα cheesecake
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
190 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμαβανίλια
1 πακέτο μπισκότα ψιλοκομμένα τύπου Cheesecake
Για το μείγμα με μύρτιλλα
2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει τους χυμούς τους.
Αφήστε τα μύρτιλλα να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφαιρέστε την εστία, ρίχνουμε μείγμα σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει..
Σιγά-σιγά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα στη δυνατή σκάλα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια σουρώνετε τα μύρτιλλα και κρατάτε το σιρόπι στην άκρη. Με μια σπάτουλα ενώνετε τα μύρτιλλα μαζί με τα ψιλοκομμένα μπισκότα μαζί με την κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια χύνετε το σιρόπι πάνω από την κρέμα και κάνετε νερά με ένα μαχαίρι.
Βάζετε στην κατάψυξη για για 6 ώρες και ανά 2 – 3 ώρες ανακατεύετε το παγωτό με ένα πιρούνι.
Αν έχετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr