Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 4 - Δύσκολη
Υλικά
Για 8 άτομα
Για τη βάση:
180 γραμ. αλεύρι
60 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
Για τη γέμιση:
350 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμ. καρύδια πεκάν
100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια. Απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε στους 190° C για 40'.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr