Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
6 αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.

Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά . Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr