Σκωτσέζικο cranachan με ουίσκι

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας βρώμη
300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
λίγη άχνη ζάχαρη
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι

Εκτέλεση

Για τη ροδοψημένη βρώμη

Σε ένα ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι στρώσης από κρέμας, ροδοψημένη βρώμη και σμέουρα. Τέλος πασπαλίστε με ροδοψημένη βρώμη και σερβίρετε με ένα ποτήρι ουίσκι...

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr