Υλικά
Για 6-8 άτομα
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες σκόνη
1 κρόκος από αυγό
1 αυγό ολόκληρο
270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
200 γραμμάρια βούτυρο
½ κουταλιά του γλυκού σόδα
2 συσκευασίες καραμελάκια σοκολάτας (πολύχρωμα)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ γρήγορα.
Σε ένα μπολ και με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες. Αφού τα κοσκινίζουμε τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε σταδιακά ρίχνοντας τα καραμελάκια σοκολάτας.
Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός, έτσι πρέπει να είναι. Στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και με μια κουταλιά της σούπας απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα αραιά το ένα μπισκότο με το άλλο. Στη συνέχεια με τις σταγόνες σοκολάτας που περίσσεψαν ρίχνουμε 4 -5 πάνω από κάθε μπισκότο.
Η ζύμη βγάζει περίπου 2 ταψιά μπισκότα. Στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά στο πρόγραμμα με αέρα στους 160 βαθμούς, δεν θέλει παραπάνω γιατί υπάρχει περίπτωση να πετρώσουν.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr