Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το παντεσπάνι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
1/4 φλιτζάνι κακάο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
Λαδόκολλα
Για τη γέμιση
500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια κεράσια σε κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Αρχικά βάλτε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε την κουβερτούρα.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίξτε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
Πασπαλίστε με το κακάο πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα.
Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίξτε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το πεντεσπάνι, αφαιρέστε το από το φούρνο και το γυρίστε το ανάποδα.
Ακουμπήστε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Τυλίξτε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Χτυπήστε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί.
Στη συνέχεια απλώστε τη σαντιγί πάνω απ' το παντεσπανι (φροντίστε να είναι κρύο) και μετά απλώστε τη λίγη γέμιση απ' τα κεράσια. Τυλίξτε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίστε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr