Μους πορτοκάλι

Από το Γιάννη Λιάκου

Υλικά :
• 175γρ. ζάχαρη
• 150γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
• 15γ. ζελατίνες
• 6 αυγά διαχωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
• 3 κ.γ. κουαντρό
• 3 κ.γ. νερό
• 4 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρέμα.

Σταδιακά ρίχνουμε το κουαντρό και τον χυμό από τα πορτοκάλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε την ζελατίνα με το νερό και το βάζουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην μους.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια και τα παγώνουμε μέχρι να πήξουν. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι και σαντιγί.