Τραγανοί λουκουμάδες

Από το Γιάννη Λιάκου

Υλικά :
• 500γρ. αλεύρι σκληρό
• 120γρ. φρέσκια μαγιά
• 1 λίτρο νερό
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Κάνουμε τον χυλό με όλα τα υλικά. Τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος. Χτυπάμε το ζυμάρι να ξεφουσκώσει και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει. Το ξαναχτυπάμε. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται 3-4 φορές ώστε το ζυμάρι να έχει δύναμη, σημαντική διόγκωση και να αποκτήσει ινώδη υφή. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 'κόβοντας' τους λουκουμάδες με το χέρι. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.