ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 3 ώρες
Υλικά
Για την πανακότα
900 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
150 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
Για τη γρανίτα ακτινίδιο
400 γρ. πολτό από ακτινίδιο
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη γρανίτα ακτινίδιο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό ακτινίδιο με τη ζάχαρη. Τη τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε πλαστικό μπολ και το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για τρεις ώρες τουλάχιστον.
- Φτιάχνουμε την πανακότα. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα-ένα σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καλά στραγγισμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια του μαρτίνι και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για μια ώρα.
- Ξύνουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της γρανίτας. Βάζουμε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας παγοκρυστάλλους σε κάθε ποτήρι και σερβίρουμε.