Μους γιαουρτιού, με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και μαστίχα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα 

 

Υλικά 

Για τη μους γιαούρτι

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

500 γρ. κρέμα γάλακτος

180 γρ. ζάχαρη

2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

5 γρ. μαστίχα

 

Για το σερβίρισμα

Γλυκό κουταλιού βύσσινο 

 

 

 

Εκτέλεση 

  • Φτιάχνουμε τη μους. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Προσθέτουμε τις καλά στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε το μίγμα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και την προσθέτουμε και αυτή στο γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά.

  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν για μια ώρα περίπου.

  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού βύσσινο.