ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. γάλα
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο
150 γρ.ελαιόλαδο
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες
Για το γλάσο καραμέλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε το γλάσο καραμέλας. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα κλειστό, το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά για 2-3 ώρες.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
-
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ , εκτός από τις μπανάνες, από σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε.
-
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στην ειδική φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45΄.
-
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.