ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 20΄
Υλικά
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
200 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 βανίλια
Για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος δυόσμος ή μέντα
Εκτέλεση:
-
Βράζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5΄.
-
Ρίχνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’ ακόμα. Μόλις οι φράουλες μαλακώσουν απ’ έξω και είναι τραγανές μέσα, τις αποσύρουμε.
-
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 20΄ακόμη μέχρι να πήξει.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Ρίχνουμε ξανά τις φράουλες στο σιρόπι και τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας.