ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 40΄
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. Ginger τριμμένο
Για το σιρόπι
250 ml νερό
250 γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς με αέρα.
-
Κόβουμε το φύλλο κρούστας με τα χέρια σε ακανόνιστα κομματάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
-
Φτιάνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 1΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να κρυώσει.
-
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, κτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη.
-
Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ξεραμένο φύλλο. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθούν τα υλικά..
-
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30-40΄ περίπου.
-
Μόλις ψηθεί το περιλούζουμε ζεστό όπως είναι με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.