Ταχινόπιτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

  

Υλικά

200 γρ. ταχίνι

200 γρ. ζάχαρη

200ml χυμό πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ. σόδα

Ξύσμα πορτοκαλιού

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρύφαλλο

100 γρ. καρύδια

100 γρ. σταφίδες

 

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και τις σταφίδες.

  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  • Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄περίπου.

  • Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.