Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαστίχα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ  

 

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος παρασκευής: 30΄ 

 

Υλικά

180 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό  

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

20 γρ. μαστίχα Χίου τριμμένη 

 

 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά, αφήστε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει το σιμιγδάλι να σκουραίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά το σιρόπι.

  3. Μόλις τελειώσουμε με το σιρόπι, επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  4. Αποσύρουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει λίγο.

  5. Μοιράζουμε το χαλβά σε μικρές φόρμες ή σε μια μεγάλη του κέικ. Αφού κρυώσει εντελώς κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.