Γρήγορη πίτα με φρούτα του δάσους και σως γιαουρτιού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα 

 

Υλικά 

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

8 αυγά

120 γρ. γάλα

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

150 γρ.ελαιόλαδο

2 βανίλια

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Ξύσμα από δύο λεμόνια

200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

 

Για τη σως γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη πίτα εκτός από τα φρούτα του δάσους και χτυπάμε με σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

  • Προσθέτουμε στο μίγμα τα φρούτα του δάσους όπως είναι παγωμένα, αφού προηγουμένως τα αλευρώσουμε ελαφρά.

  • Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ περίπου.

  • Φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

  • Αφού ψηθεί η πίτα αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σως γιαουρτιού.