ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά
1 λίτρο γάλα
20 γρ. μαστίχα τριμμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
7 αυγά
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλλα σκόνη προαιρετικά
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη μαστίχα, το βούτυρο και το σιμιγδάλι. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει το αποσύρουμε ι από τη φωτιά. Ενώνουμε τα δύο μίγματα με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθεί το αυγό και στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30cm.
-
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180⁰C για μια ώρα.
-
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια, πασπαλίζοντας προαιρετικά με κανέλα.