Τάρτα με βατόμουρα, λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες

 

 

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκο αυγού

20 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι

 

Για τη γκανάζ με λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο

150 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

200 γρ. ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

50 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

 

Για τη διακόσμηση

200 γρ. βατόμουρα

 

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη της τάρτας. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την τάρτα (πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) και ζυμώνουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για 30΄στο ψυγείο να κρυώσει.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. και στρώνουμε σε φόρμα για τάρτα. Ψήνουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 18-20΄μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  • Φτιάχνουμε τη γκανάζ με λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο. Βάζουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γλυκό τριαντάφυλλο στη ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Καλύπτουμε τη κρέμα εξ’ επαφής με ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  • Αδειάζουμε τη γκανάζ στο εσωτερικό της τάρτας και από πάνω διασκορπίζουμε τα βατόμουρα.

  • Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.