ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά
2 φύλλα κουρού
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
30 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένο μπισκότο πτι-μπέρ
50 γρ. σουσάμι
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το κάθε φύλλο κουρού σε 4 ίσες λωρίδες και τη κάθε λωρίδα σε δύο κομμάτια.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη πραλίνα, τη κρέμα γάλακτος, τα 5/6 του μπισκότου.
-
Γεμίζουμε με το μείγμα τη μέση κάθε κομμάτι από τη ζύμη κουρού κατά μήκος. Τυλίγουμε κυλινδρικά.
-
Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, αλείφουμε με το ασπράδι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο και το σουσάμι.
-
Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄.