Ρυζόγαλο με βανίλια, σοκολάτα και Grand Marnier

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος παρασκευής: 25΄ 

 

Υλικά για 6 άτομα

 

1 λίτρο γάλα

300 γρ. ρύζι καρολίνα

1 σφηνάκι Grand Marnier

200 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για το ρυζόγαλο εκτός από τη ζάχαρη, το Grand Marnier και τη σοκολάτα . Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 20΄ περίπου μέχρι το ρύζι να βράσει πολύ καλά.

  2. Όταν έχει βράσει το ρύζι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα τη ζάχαρη, το Grand Marnier και τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και σερβίρετε.