ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη
1 κγ. Κανέλα
½ κγ. Γαρύφαλλο
50 γρ.καρύδια
50 γρ. σταφίδες
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
Διαδικασία
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Σε ένα ταψί βάζουμε το βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη το μισό κανελογαρύφαλλο.
-
Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες από τα μήλα. Στα κενά τοποθετούμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κανελογαφύφαλλο.
-
Κτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κονιάκ και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο χυλό.
-
Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
-
Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε όπως είναι ζεστό σε πιατέλα και σερβίρουμε.