ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 15΄
Υλικά για 6 άτομα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο αγελάδας (τύπου lurpak)
80 γρ. ζάχαρη
3 αυγά (150 γρ. συνολικά)
50 γρ. αλεύρι
Διαδικασία
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια βράση.
-
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Μόλις βράσει η κρέμα με το βούτυρο περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
-
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα με θερμοκρασία 200⁰C
-
Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
-
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 κούπες για σουφλέ, περίπου 130 γρ. σε κάθε κούπα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200⁰C για 6-7 λεπτά έως ότου έχουν πάρει μια κρούστα από πάνω αλλά ακόμη υγρά μέσα.
-
Σερβίρονται ζεστά.