ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Για 8 άτομα
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη της τάρτας
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι μαλακό
Για την κρέμα λεμονιού
200 γρ. χυμός λεμονιού
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corn flour
300 γρ. βούτυρο
Για την πραλίνα
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη ζύμη της τάρτας ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Είναι σημαντικό να μη τα ζυμώσετε πολύ ώρα. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα λεμονιού.
2. Βράζετε το χυμό λεμονιού με το βούτυρο. Παράλληλα, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ανακατεύετε με το μείγμα λεμόνι-βούτυρο σιγά-σιγά, για να μην ψηθεί το αυγό απότομα. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύετε ασταμάτητα, μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κρύο σκεύος και τη βάζετε στο ψυγείο.
3. Λιώνετε τη σοκολάτα και την ανακατεύετε με την πραλίνα.
4. Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας με ένα πλάστη, σε πάχος 0,5 cm. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει η τάρτα, ξεφορμάρετε.
Γεμίζετε με την πραλίνα και, τέλος, γεμίζετε με την κρέμα λεμονιού.
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και σερβίρετε.