Λιγκουίνι με μπριάμ και γιδοτύρι Ιερισσού

Από το Δημήτρη Παναγιωτόπουλο

 

Έχοντας διανύσει μια κουραστική μέρα στη δουλειά, με τον ήλιο να καίει πάνω από την πολύβουη Αθήνα, έψαχνα να βρω μια μικρή "όαση" να ξαποστάσω, κυρίως το μυαλό μου. 

Μπήκα σπίτι, άνοιξα το ραδιόφωνο ,ακούστηκε λίγο "Μάνος" στα πλήκτρα..και ξεδίψασα με μια κλασσική παγωμένη μπύρα. 

Απεγνωσμένα πεινασμένος άνοιξα το ψυγείο για να τσιμπήσω κάτι αλλά μάταια..μόνο λίγο μπριαμάκι χθεσινό είχε μείνει,  αλλά και αυτό ήταν αρκετό. 

Έβρασα νερό και περιποιήθηκα 2 μερίδες σκληρά λινγκουίνι ολικής αλέσεως. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζέστανα το μπριάμ. Μόλις τα μακαρόνια ετοιμάστηκαν, τα έβαλα στο ζεστό μπριάμ και με γρήγορες κινήσεις τα ανακάτεψα. 

Στην τελευταία δουλεψιά, πρόσθεσα και λίγο μαλακό γιδοτύρι από την Ιερισσό. 

Υλικά:

Μπριάμ έτοιμο 2 μερίδες (μπορεί να γίνει η συνταγή σχεδόν με όλα τα λαδερά) 

Λινγκουίνι ολικής αλέσεως ή άλλο ζυμαρικό 220 γρ. 

Γιδοτύρι Ιερισσού ή φέτα κατσικίσια 100 γρ.