Ψάρι σουφλέ με ελαφριά μπεσαμέλ

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Για 2 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά 

 

ΥΛΙΚΑ : 

Μπακαλιάρος με χορταρικά, που μας έμεινε

2 φλιτζάνια μπεσαμέλ με σιμιγδάλι ψιλό 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
 
Λίγη γλυκιά πάπρικα  
 
Για την μπεσαμέλ :
 
2 ποτήρια του νερού γάλα
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό 
 
Αλάτι και πιπέρι 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Ετοιμάζω την μπεσαμέλ : Σε μια κατσαρόλα, βάζω το γάλα, ανάβω το μάτι και, μόλις το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω λίγο αλάτι και πιπέρι.
 
Κόβω τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και προσέχω να μην αφήσω κανένα κόκαλο. Ανακατεύω τον μπακαλιάρο με τα λοιπά χορταρικά και τρίβω λίγο φρέσκο πιπέρι. Βάζω τον μπακαλιάρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνω από πάνω την μπεσαμέλ.
Τρυπάω την μπεσαμέλ με ένα πιρούνι ή με μια οδοντογλυφίδα σε 3-4 σημεία.
Ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμμένη και λίγη πάπρικα γλυκιά. 
 
Ψήνω το φαγητό στους 160 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.