Πίτα με τουρλού και τραγανό φύλλο

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ 

Για 2-3 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά 

 
 

ΥΛΙΚΑ : 

 
Λαχανικά τουρλού (από το τουρλού που μας έμεινε)

200γρ. φέτα χοντροκομμένη

Φύλλο

Λίγο ελαιόλαδο
 
Για το φύλλο :
 
500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
200 γρ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Ανάβω το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ετοιμάζω το φύλλο : ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά και ανοίγω το φύλλο με τον πλάστη όσο χοντρό το θέλω. Πασπαλίζω κάθε φύλλο, που ανοίγω με αλεύρι για να μη σπάσει.
 
Σε ένα μπωλ, ανακατεύω τα λαχανικά τουρλού με τη φέτα. 
 
Στρώνω ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί και βάζω από πάνω άλλο ένα φύλλο. Κόβω την πίτα σε κομμάτια, την τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και βάζω λίγο λάδι πάνω από το φύλλο με ένα πινέλο.

Ψήνω την πίτα για 30 - 35 λεπτά περίπου.