Ρύζι με μπιφτεκάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ρίγανης

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Για 2-3 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ : 

Ψητά μπιφτεκάκια που έμειναν (από τη συνταγή του Σαββατοκύριακου) 

3 φλιτζάνια ρύζι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη

Λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή ό,τι άλλο αλμυρό τυρί έχω) για το σερβίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω το ρύζι. Προσθέτω νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στη συσκευασία, και αφήνω το ρύζι να βράσει.
 
Χωριστά, ετοιμάζω τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζω σε ένα τηγάνι το λάδι και το κρεμμύδι και προσθέτω τις ντομάτες και την πιπεριά Φλωρίνης. Βάζω αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτω τα μπιφτεκάκια, κουνάω προσεκτικά το τηγάνι 2-3 φορές και αφήνω το φαγητό στη φωτιά για 5-10 λεπτά.
 
Σερβίρω τα μπιφτεκάκια σε μεγάλα πιάτα. Βάζω στην άκρη το ρύζι και από πάνω ρίχνω λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγη σάλτσα ντομάτας.