Μπριάμ με γαρίδες

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

4 πατατες καθαρισμενες και κομμενες σε κύβους.

1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

4 κολοκυθάκια

150 ml ελαιόλαδο

5 μικρές ντομάτες ψιλοκομμενες  (χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους)

1 κλωναράκια δενδρολίβανο

2 κλωναράκια θυμάρι

2 κ σ ψιλοκομμενο δυόσμο φύλλα δυόσμο

2 κς ψιλοκομμενο μαιντανό

2 φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι και πιπέρι

16 μεγάλες γαρίδες, μέγεθος νούμερο 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε τo κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκκοβετε. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε χονδρά κομματια.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη (φαρδιά) κατσαρόλα και ριχνετε το κρεμμυδι και το σκόρδο. Μετα απο 2 λεπτα, ριχνετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριες και ανακατευετε. Ριχνετε μεσα και τις πατάτες με την ντοματα και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Αφαιρείτε το κέλυφος και το κεφάλι από τις γαρίδες, χαράσσετε την πλάτη για να αφαιρέσετε τη φλέβα που είναι σα κλωστή. Τρίβετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.

Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα φρεσκα μυρωδικά για 3 λεπτά και σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.