Χταποδάκι μαριναρισμένο με φάβα, τοματίνια ελιές και δυόσμο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι βρασμένο

15 τοματίνια κομμένα στη μέση

Βαλσάμικο ξύδι

Ελαιόλαδο

Ελιές ροδέλα

Φρέσκο δυόσμο

Ρίγανη ξερή

Πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Αλάτι

Πιπέρι

Φάβα μαγειρεμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :  

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το αναμιγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φάβα) σε ένα μπόλ. Καλό είναι να παρασκευαστεί τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού σερβιριστεί, έτσι ώστε να έχει προλάβει να μαριναριστεί.

Απλώνουμε σε ένα πιατάκι κρύα μαγειρεμένη φάβα και στο κέντρο 3-4 κουταλιές της σούπας μαριναρισμένο χταπόδι με τα υπόλοιπα υλικά.

Ντεκοράρουμε με μια μικρή φουντίτσα δυόσμο.

TIP : Το μαριναρισμένο χταπόδι διατηρείται στο ψυγείο 5-6 ημέρες τουλάχιστον.