ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι βρασμένο
15 τοματίνια κομμένα στη μέση
Βαλσάμικο ξύδι
Ελαιόλαδο
Ελιές ροδέλα
Φρέσκο δυόσμο
Ρίγανη ξερή
Πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι
Πιπέρι
Φάβα μαγειρεμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι και το αναμιγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φάβα) σε ένα μπόλ. Καλό είναι να παρασκευαστεί τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού σερβιριστεί, έτσι ώστε να έχει προλάβει να μαριναριστεί.
Απλώνουμε σε ένα πιατάκι κρύα μαγειρεμένη φάβα και στο κέντρο 3-4 κουταλιές της σούπας μαριναρισμένο χταπόδι με τα υπόλοιπα υλικά.
Ντεκοράρουμε με μια μικρή φουντίτσα δυόσμο.
TIP : Το μαριναρισμένο χταπόδι διατηρείται στο ψυγείο 5-6 ημέρες τουλάχιστον.