ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. Γαριδούλες μικρές καθαρισμένες
1 μέτριο Αβοκάντο σε κυβάκια
60 γρ. Αρακά
1 κ. σ. γεμάτη Μαγιονέζα light
2-3 κ. σ. Χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 κ. σ . Άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. Τσάιβς (σχοινόπρασο)
1 κ. γ. Μουσταρδα
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Περνάμε τον αρακά από ζεστό τηγάνι με 2 κ. σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά και να είναι μαλακός στο δάγκωμα. Τοναφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τις γαρίδες ή αν είναι βρασμένες τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Η σαλάτα σερβίρεται εξαιρετικά παγωμένη.