Πατάτες τζάκετ

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ :

4 μεγάλες πατάτες ίδιου μεγέθους
4 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Αλάτι και πιπέρι
4 ζάρια βούτυρο αγελαδινό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίγανη
Μια γέμιση, όπως σάλτσα μπολοναίζ ή κάποιο κοκκινιστό κρέας
4 κ.σ. τριμμένο τυρί
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Τις τυλίγουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, μία - μία.
 
Αν έχουμε φωτιά αναμμένη, τις βάζουμε σε μια γωνία, με λίγα καρβουνάκια και στάχτη, για μία ώρα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, τις βάζουμε για περίπου 40 λεπτά.
 
Ενώ είναι ακόμα ζεστές, χαράζουμε κάθετα από πάνω την πατάτα, σε σχήμα σταυρού, και πιέζουμε από κάτω, ζουλώντας την, ώστε να ανοίξει το πάνω μέρος σαν λουλούδι, και να φανεί το εσωτερικό της πατάτας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και από ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε πατάτα.
Ρίχνουμε και μια κουταλιά από τη γέμιση, στην οποία έχουμε δώσει μια καλή βράση.
 
Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαϊντανό.