ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4-6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
3 φρέσκα κρεμμύδια
10 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 στικ σέλερι
200 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
100 γρ. αρακά
1 κ.γ. αλεύρι
70 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
Άνιθο και μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια στιφάδου.
Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλερι, κομμένα σε κύβους, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε νερό να καλύψει σχεδόν τις αγγινάρες και σιγοβράζουμε.
15-20 λεπτά αργότερα, προσθέτουμε και τον αρακά.
Όταν μαλακώσουν όλα τα υλικά, βγάζουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνιθο και ψιλοκομμένο μαϊντανο.