Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και τόνο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ 

Για 4-6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας-μαγειρέματος : 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 
300 γρ. τόνο (νερού ή λαδιού)
2 μικρά φρέσκο κρεμμυδάκια 
70 ml ελαιόλαδο 
Χυμό 1 μικρού λεμονιού
Αλάτι & Πιπέρι
Ρίγανη ξερή
1 ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη σε ένα σουρωτήρι
Καρδιές μαρουλιού
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Βράζουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπόλ μαζί με τον τόνο, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φρέσκια τομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
 
Σερβίρουμε με καρδιές μαρουλιού.