Σουρκρούτ με μοσχαρίσιο λουκάνικο, μήλο, μπέικον και μανιτάρια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ 

Για 2-3 μερίδες

Χρόνος παρασκευής : 1 ½ ώρα

 

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. λάχανο τουρσί *
5 φέτες μπέικον
1 μήλο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
100 ml κρασί
Βούτυρο
250 γρ. μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι & κύμινο
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο να ψηθούν. Τα αφαιρούμε και, στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μαζί με το λουκάνικο και κρατάμε την κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε μέσα σε αυτή το λάχανο. Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες ή εναλλακτικά το τρίβουμε στον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το μήλο στον τρίφτη και βάζουμε και τα 3 αυτά υλικά στην κατσαρόλα, μαζί με το μπεϊκον, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Προσθέτουμε το κύμινο και αφήνουμε να βράσουν άλλη μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά.
 
*Σε περίπτωση, που δεν εχουμε λάχανο τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό λευκό λάχανο, και να προσθέσουμε μαζί με το κρασί κατά το μαγείρεμα και λίγο μηλόξιδο.