Μοσχαρίσια ουρά με τραχανά και μαντζουράνα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος παρασκευής : 2 ώρες

Για 4 μερίδες

 

ΥΛΙΚΑ :

Μοσχαρίσια ουρά 1 ½ - 2 κιλά, κομμένη σε κομμάτια
1 Ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο 
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης 
½ ματσάκι μαντζουράνα
1 λίτρο ζωμός μοσχαρίσιος
300-400 γρ. τραχανάς
ΑΛΤΙΣ Απαλό
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεπλένουμε τα κομμάτια της ουράς και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, με νερό που βράζει, για να τα μπλανσάρουμε για 5-10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της ουράς, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον τραχανά, λίγο αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε καπάκι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες.
Βγάζουμε την ουρά από την κατσαρόλα, διατηρούμε 1 ½ λίτρο υγρών μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά.
Σιγοβράζουμε για 13-14 λεπτά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγα υγρά ακόμη), προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε με κομμάτια ουράς.
 
 

Άλτις Απαλό :

Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Άλτις Απαλό μια φίνα επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά, αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια, όπως κέικ λαδιού με φρούτα.