ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας : 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
1 μεγάλο λαβράκι καθαρισμένο (περίπου 1,5 κιλό)
½ φλιτζ. ΑΛΤΙΣ Παραδοσιακό
5 - 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
5 - 6 ντομάτες σχετικά ώριμες, κομμένες σε φέτες
Χυμό από 2 λεμόνια
3 - 4 κλαδάκια θυμάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα γκριλ.
Σε ένα μέτριο ταψί, στρώνετε με ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και βάζετε τις πατάτες με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το άλλο μισό λάδι και το χυμό λεμόνι πάνω στο ψάρι, και το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, βάζοντας μέσα στην κοιλιά του το θυμάρι και το βάζετε πάνω στις πατάτες.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Γυρίζετε προσεκτικά το ψαρί και όσες πατάτες μπορείτε, και
αραδιάζετε πάνω τους τις φέτες από τις ντομάτες, το μαϊντανό και το λεμόνι.
Ψήνετε άλλα 15 λεπτά περίπου.
Άλτις Παραδοσιακό :
Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι, ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς στολίζουν τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.