Μην πετάξετε τίποτα!
Σίγουρα το ψυγείο σας έχει γεμίσει με πολλά φαγητά που περίσσεψαν από το χθεσινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Προτού τα πετάξετε, σκεφτείτε ότι μπορείτε να μετατρέψετε πολλά φαγητά σε ένα νέο, εξίσου νόστιμο πιάτο κάνοντας οικονομία στο πορτοφόλι σας, γλυτώνοντας κόπο αλλά και προστατεύοντας τον πλανήτη από τη σπατάλη τροφίμων (Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του news.gr για το food waste).
Οι πατάτες είναι σίγουρα κάτι που πάντα περισσεύει οπότε δείτε την παρακάτω συνταγή:
Υλικά
• 3-4 Πατάτες μέτριες (περίσσευμα από πατατοσαλάτα ή φούρνου)
• 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
• Λάδι - Αλάτι • Πιπέρι
• Γλυκιά ή καυτερή πάπρικα (αναλόγως με την προτίμηση)
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε τηγάνι ή σε κατσαρολίτσα ρίχνουμε λίγο λάδι ίσα για να καλύψει την επιφάνεια και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι για να μαραθεί και πριν κοκκινίσει προσθέτουμε μισή κουταλιά σούπας πάπρικα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Η συνταγή προέρχεται από τον κατάλογο Δεν Πετάμε Τίποτα της WWF