Σούπα κρέμα κολοκύθας με γάλα καρύδας και κόλιανδρο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  : 45 λεπτά

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ :

• 2 κιλά κολοκύθα (καθαρισμένη, κομμένη σε χονδρά κομμάτια)
• 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
• 100 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
• 200 γρ. πατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
• 30 γρ. βούτυρο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 50 ml μπράντυ
• 500 ml ζωμό λαχανικών
• 700 ml νερό
• 1 φύλλο δάφνης
• 200-500 ml γάλα καρύδας
• ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ή εναλλακτικά 1 κουταλιά της σούπας ξερό)
• Αλάτι
• Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και την πατάτα. Φλαμπάρουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το ζωμό και το νερό, το φύλλο δάφνης και τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, προσθέτοντας και το γάλα καρύδας στα τελευταία 10 λεπτά.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα φύλλα δάφνης και τα κλωνάρια κόλιανδρου, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και πολτοποιούμε (ή εναλλακτικά με ένα μπλέντερ χειρός κατ’ευθείαν μέσα στην κατσαρόλα).
Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε τα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.