Συνταγή: Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30-40 λεπτά
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
3-4 φύλλα δάφνης
1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
300 γραμμάρια φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 πακέτο σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Εκτέλεση
Βάζω αρκετό νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω τα φύλλα δάφνης και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνω τις γαρίδες και τις αφήνω για 5-6 λεπτά. Τις σουρώνω και κρατάω 2 ποτήρια του νερού από τον ζωμό που έβρασα τις γαρίδες. Αφήνω τις γαρίδες να κρυώσουν και τις καθαρίζω.
Βάζω τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το κόκκινο καυτερό πιπέρι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και λίγο νερό. Αφήνω τη σάλτσα να δέσει καλά. Προσθέτω το ούζο, τη φέτα και τις γαρίδες και ανακατεύω ελαφρά. Αφήνω το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.
Βράζω το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μέσα στο νερό που θα βράσω το σπαγγέτι, προσθέτω τα 2 ποτήρια ζωμό που έχω κρατήσει. Σουρώνω το σπαγγέτι και ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρω το σπαγγέτι με τη σάλτσα και τις γαρίδες σε μια μεγάλη γαβάθα. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!
*Η γρήγορη συνταγή δημοσιεύτηκε από τη Ρένα της Φτελιάς