Παπουτσάκια μελιτζάνας με τόνο και φέτα γκραντινέ

Από το Γιάννη Λιάκου 

Υλικά

  • Μελιτζάνες φλάσκες
  • Tόνος, φέτα καρέ (ή κονσέρβα)
  • Nτομάτες φρέσκες
  • Κρασί
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Και τις βάζουμε σε αλατισμένος νερό να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερόνουμε και βράζουμε μέχρι να πιει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών. Σε ταψί σουρώνουμε τις μελιτζάνες από πάνω τον τόνο, άλλη μια στρώση μελιτζάνας και στο τέλος την ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 c για 20 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε την φέτα για 5 λεπτά.