ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
200 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα σκούρα (55-60%)
220 γρ αυγά
90 γρ ζάχαρη άχνη
70 γρ καρύδια
30 γρ φουντούκια ψημένα, χωρίς φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα αναμιγνύουμε και τα λιώνουμε σε bain Marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα.
Τοποθετούμε σε ένα μπόλ τα αυγά με την άχνη και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη (ή εναλλακτικά στο μίξερ με το σύρμα) καλά, μέχρι να αφρατέψουν και σχεδόν να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προσθέτουμε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου στο μίγμα των χτυπημένων αυγών λίγο - λίγο, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτουμε και τα καρύδια με τα φουντούκια, τα οποία πρώτα έχουμε θρυμματίσει πολύ σε ένα μούλτι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, έτσι ώστε το μίγμα να έχει πάχος 1 - 1 ½ εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C, για περίπου 20 – 25 λεπτά.