ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 15΄
Υλικά
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
600 γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Λίγη αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες και τις λιώνουμε λίγο με το χέρι.
-
Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει (να γίνει παχύρρευστη).
-
Πέντε λεπτά πριν δέσει προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε πριν αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.