Φασολάκια τουρσί

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 3 μέρες  

 

Υλικά

500 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα

500 ml νερό βρασμένο

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Φλύδες καρότου

Ολόκληρο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

Σέλινο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

Άνηθο

1 φύλλο δάφνης 

 

 

Διαδικασία:

- Ζεματάμε τα φασολάκια για 5΄. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να λιώσει το αλάτι.

- Τοποθετούμε τα φασολάκια σε αποστειρωμένο βάζο και γεμίζουμε με το μείγμα νερού και μυρωδικών. Αφήνουμε 3 μέρες έξω από το ψυγείο.

- Στη συνέχεια, τα διατηρούμε στο ψυγείο και μπορούμε να τα καταναλώσουμε.