ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 10΄
Υλικά
750 γρ. ψητό αρνάκι
1 κιλό σταμναγκάθι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
-
Βράζουμε το σταμναγκάθι και το σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το ζωμό τους.
-
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το αρνάκι. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτουμε το σταμναγκάθι, το ζωμό του, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄ακόμα.
-
Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο. Διαφορετικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και σερβίρουμε.