Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 20΄

 

Υλικά

2 φλιτζάνια από ρεβίθια φούρνου

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα 

 

 

 

Διαδικασία:

  • Λιώνουμε στο μούλτι τα ρεβίθια και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Αφήνουμε να 30’ να ξεκουραστεί.

  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

  • Σερβίρουμε.