ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 2 μήνες
Υλικά
80 κουκούτσια βερύκοκου
500 ml κονιάκ
500 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία:
-
Μαζεύουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, τα πλένουμε και τα αποθηκεύουμε σε ανοιχτό μπολ στο ψυγείο.
-
Αφού συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό, σε μια γυάλα τοποθετούμε τα κουκούτσια, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να μπορούμε να σπάσουμε 5 από τα κουκούτσια και να ρίξουμε στη γυάλα τη ψίχα τους. Θα δώσουν ένα άρωμα πικραμύγδαλου.
-
Τοποθετούμε τη γυάλα στον ήλιο και το αφήνουμε για περίπου δύο μήνες, ανακινώντας τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
Τέλος σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι.