Ραπανάκια τουρσί

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος παρασκευής: 1 εβδομάδα

 

 

Υλικά

1 κιλό ραπανάκια πλυμένα

2 κ. σ. Χονδρό αλάτι

200 ml μηλόξυδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ραπανάκια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Αφήνουμε για μια ώρα.

  2. Στραγγίζουμε ότι υγρά έχουν βγάζει χωρίς να τα ξεπλύνουμε.

  3. Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με το μηλόξυδο, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με νερό.

  4. Αφήνουμε το βάζο εκτός ψυγείου ανοικτό για 12 ώρες ανακινώντας κάθε τόσο.

  5. Στη συνέχεια το σφραγίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα πριν το καταναλώσουμε.