ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος παρασκευής: 1 εβδομάδα
Υλικά
1 κιλό ραπανάκια πλυμένα
2 κ. σ. Χονδρό αλάτι
200 ml μηλόξυδο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ραπανάκια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Αφήνουμε για μια ώρα.
-
Στραγγίζουμε ότι υγρά έχουν βγάζει χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
-
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με το μηλόξυδο, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με νερό.
-
Αφήνουμε το βάζο εκτός ψυγείου ανοικτό για 12 ώρες ανακινώντας κάθε τόσο.
-
Στη συνέχεια το σφραγίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα πριν το καταναλώσουμε.